Preussische fusilier regiment 86 "Koenigen"

Regimentets logo, som også ses broderet på skuldermærkerne og er Kejser Wilhelms gemalinde, dronning Augusta Viktorias monogram.

Som udgangspunkt har Westfront1916 valgt den preussiske fusilier regiment nr. 86 " Koenigen " ( Schleswig - Holsteinsche regiment ) hvor en del af de mange sønderjyder der deltog under første verdenskrig blev indrulleret.

Det giver naturligvis en vis national tilknytning og disse ca. 30000 modige mænds historie bør fortælles og hædres.

Men vi går naturligvis videre end det og formidler om andre grene af hæren, flyvekorpset og marinen og specielt om hverdagen ved fronten og bag fronten hos den enkelte soldat.

Endelig har vi også vores Lazaret, hvor formidlingen ikke kun går ud på det lægevidenskabelige under krigen, men også dagligdagen for de mange frivillige sygeplejersker, der ikke kun kom fra Tyskland, men også Danmark, Norge og Sverie etc.

 • Gedenkblatt

  Mindeblad om den faldne leutnant Richard Windeck, dræbt i kamp den 12 november 1914.

 • Skuldermærker

  Skuldermærkerne broderet med kejserinde Augusta Viktorias monogram og krone i stedet for det traditionelle regimentstal.

 • Haubtmann med regimentsmærke på skulderen.

  Officers skulderstropperne også dekoreret med gradsstjerner og regimentsmærket, Kejserinde Augustas monogram i guld placeret i midten.
  Foto : Roa Produktions

 • Flieger

  Ud over 86. regiment har vi også en pilot, flieger leutnant Jakowski i Uhlaner uniform ( Kavaleri )

 • Sturmtruppen

  Stosstruppen soldat fra den sidste del af krigen. En succesrig og frygtet enhed, der angreb i ly af mørket med overraskelsesangreb ved hjælp af håndgranater, flammekastere og lette maskingeværer.

 • Lazarettet

  De to sygeplejersker i to forskellige uniformer. ( der var ingen uniformsbestemmelser for sygeplejersker i den tyske hær. Det tyske røde kors DRK blev oprettet i 1923. ) Den til venstre er en dansk uniform og til højre en tysk uniform.

 • Gruppens skuldermærker med Augusta Viktorias monogram

  Skuldermærkerne bliver broderet herhjemme hos en af vores gode venner, Dorte, og som også tilknyttet til Middelaldercentret som mange af os andre.

 • Dronning Augusta Viktoria af Slesvig - Holsten. 1858 - 1921

  Augusta Viktoria af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Augustenborg (Augusta Viktoria Friederike Luise Feodora Jenny) (22. oktober 1858 – 11. april 1921) var den sidste kejserinde af Tyskland.

  Den 27. februar 1881 blev hun gift med den senere Wilhelm II af Tyskland under en otte timers lang ceremoni, der krævede at alle stod op undervejs. Før ægteskabets indgåelse samt noget tid efter det blev hun betragtet som mindreværdig af Wilhelms familie. Dette skyldes hendes far (Friedrich der Achte), som kun var hertug og egentlig ikke havde noget land at regere over, da Slesvig-Holsten var blevet en provins i Preussen efter 2. Slesvigske Krig. Storbritanniens Dronning Victoria havde endda sagt, at kvinden ville aldrig have blevet til noget uden sit ægteskab med Wilhelm og mente at hun var tåbelig.

 • Duburg kaserne Flensborg.