Preussische fusilier regiment 86 "Koenigen"

Regimentets logo, som også ses broderet på skuldermærkerne og er Kejser Wilhelms gemalinde, dronning Augusta Viktorias monogram.

Regimentets logo, som også ses broderet på skuldermærkerne og er Kejser Wilhelms gemalinde, dronning Augusta Viktorias monogram.

Som udgangspunkt har Westfront1916 valgt den preussiske fusilier regiment nr. 86 " Koenigen " ( Schleswig - Holsteinsche regiment ) hvor en del af de mange sønderjyder der deltog under første verdenskrig blev indrulleret.

Det giver naturligvis en vis national tilknytning og disse ca. 30000 modige mænds historie bør fortælles og hædres.

Men vi går naturligvis videre end det og formidler om andre grene af hæren, flyvekorpset og marinen og specielt om hverdagen ved fronten og bag fronten hos den enkelte soldat.

Endelig har vi også vores Lazaret, hvor formidlingen ikke kun går ud på det lægevidenskabelige under krigen, men også dagligdagen for de mange frivillige sygeplejersker, der ikke kun kom fra Tyskland, men også Danmark, Norge og Sverie etc.

Gedenkblatt

Mindeblad om den faldne leutnant Richard Windeck, dræbt i kamp den 12 november 1914.

Flieger

Ud over 86. regiment har vi også en pilot, flieger leutnant Jakowski i Uhlaner uniform ( Kavaleri )

Gruppens skuldermærker med Augusta Viktorias monogram

Skuldermærkerne bliver broderet herhjemme hos en af vores gode venner, Dorte, og som også tilknyttet til Middelaldercentret som mange af os andre.

Skuldermærker

Skuldermærkerne broderet med kejserinde Augusta Viktorias monogram og krone i stedet for det traditionelle regimentstal.

Sturmtruppen

Stosstruppen soldat fra den sidste del af krigen. En succesrig og frygtet enhed, der angreb i ly af mørket med overraskelsesangreb ved hjælp af håndgranater, flammekastere og lette maskingeværer.

Dronning Augusta Viktoria af Slesvig - Holsten. 1858 - 1921

Augusta Viktoria af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Augustenborg (Augusta Viktoria Friederike Luise Feodora Jenny) (22. oktober 1858 – 11. april 1921) var den sidste kejserinde af Tyskland.

Den 27. februar 1881 blev hun gift med den senere Wilhelm II af Tyskland under en otte timers lang ceremoni, der krævede at alle stod op undervejs. Før ægteskabets indgåelse samt noget tid efter det blev hun betragtet som mindreværdig af Wilhelms familie. Dette skyldes hendes far (Friedrich der Achte), som kun var hertug og egentlig ikke havde noget land at regere over, da Slesvig-Holsten var blevet en provins i Preussen efter 2. Slesvigske Krig. Storbritanniens Dronning Victoria havde endda sagt, at kvinden ville aldrig have blevet til noget uden sit ægteskab med Wilhelm og mente at hun var tåbelig.

Haubtmann med regimentsmærke på skulderen.

Officers skulderstropperne også dekoreret med gradsstjerner og regimentsmærket, Kejserinde Augustas monogram i guld placeret i midten.
Foto : Roa Produktions

Lazarettet

De to sygeplejersker i to forskellige uniformer. ( der var ingen uniformsbestemmelser for sygeplejersker i den tyske hær. Det tyske røde kors DRK blev oprettet i 1923. ) Den til venstre er en dansk uniform og til højre en tysk uniform.

Duburg kaserne Flensborg.

Seneste kommentarer

20.08 | 12:35

Hej jeg er igang med at lave tv serie der forgå i 1930 og manger noget hospitals udstyr, kunne det tænkes at der var nogen her der kunne hjælpe

16.06 | 10:32

Hvor ved Peronne er det?

22.07 | 15:04

Har lige været til et fint og lærerigt arrangement i Tønder. Tak for en herlig oplevelse.

14.03 | 08:41

Mycket intressant sida och grupp! Jag är själv första världskrigs-entusiast och tillsammans med min far jobbar jag på Ouvrage de La Falouse vid Verdun. Ni borde delta på http://www.mollerod.se/!

Del siden