Historiske dage i Øksnehallen 2015 og 2018

Gruppen umiddelbart før præsentationen af modeshowet på grøn scene.

Gruppen umiddelbart før præsentationen af modeshowet på grøn scene.

Westfront1916 havde fornøjelsen af at deltage i historiske dage i øksnehallen søndag den 15 marts, hvor vi udførte vores "modeshow" for gæsterne. Vores show blev igen særdeles godt modtaget og ud over dette gik vi lidt rundt i området og formidlede omkring vores gruppe og vores uniformer.

Senere havde Kaare Johannsen fornøjelsen af at deltage i Historiequizzen med Adrian Hudges og som modspiller arkæolog Hanne Fabricius.

 Alt i alt en fornøjelig dag, hvor vi tillige havde fornøjelsen af at hilse på gamle bekendte fra Blue and Grey, folkene fra Garderhøjfortet og Vestvolden Rødovre, samt Våbenhistorisk selskab.

Vores tilholdssted blev iøvrigt Middelaldercentrets stand, hvor vi tillige fik hilst på gamle venner, som de fleste af os skal lege med fra Maj i en helt anden tidsalder. ( år 1405 )

På et efterfølgende feedbackmøde, blev vi gjort bekendt med, at vi lå i publikumsundersøgelsen, i den bedste 1/5 af de 90 indslag historiske dage havde arrangeret, hvilket vi er meget stolte af, da vi kun "optrådte" en enkelt gang om søndagen.

Men stort tillykke til vores venner fra Blue and Grey, samt Middeladercentret der fik flotte topplaceringer i publikumsundersøgelsen.

Artikel på historiske dages hjemmeside

I starten havde de blankpolerede pikkelhuer, fine messingknapper og røde kantebånd på uniformen. Men da Første Verdenskrig nærmede sig sin afslutning, var det camouflage-farver og grydeformede stålhjelme, der dominerede i de tyske skyttegrave.

Kåre Johannessen træder med fodtusser, flyverhelte og kavalerister på scenen, når der vises tyske herremode fra Første Verdenskrigs skyttegrave.

Når reenactmentforeningen Westfront 1916 viser tysk herremode fra skyttegraven på Historiske Dage, bliver det derfor også med tyske soldater i mange afskygninger på scenen.

“Selv er jeg klædt ud som en feldwebel, det er sådan en typisk tysk fodtusse anno 1914. Men der kommer også til at være en flashy flyverhelt og en stødtropssoldat med både stålhjelm, gasmaske og håndgranater – han var datidens elitesoldat,” fortæller historiker Kåre Johannessen fra Westfront 1916. Læg dertil en stolt kavalerist, en maskingeværsskytte (med maskinegevær selvfølgelig) og en krigsfange i form af en lille forsagt engelsk løjtnant.

“For vi skal jo have en at mobbe lidt, når vi går på scenen,” forklarer Kåre Johannessen og garanterer, at der vil blive taget gas på den lille englænder under modeshowet.

“Men vi vil også fortælle om helteskikkelserne og om, hvorfor uniformerne ændrede sig så meget i løbet af krigen, fra de her flotte uniformer med røde bånd til noget mere nedtonet,” fortæller Kåre Johannessen.

For med den nye krigsførelse var det nemlig slut med at ride frem mod fjenden i flotte uniformer og beskytte sig mod sabelhug. Det handlede nu om at være usynlig – og så var den nye grydeformede stålhjelm både et godt værn mod granatsplinter og ganske praktisk, når man skulle koge noget i feltkøkkenet.

Du kan se Westfront 1916 gå modeshow søndag kl. 15 på Grøn scene.

Del denne historie

Nyheder

Find os her:

Historiske Dage

Kontakt

Store Kirkestræde 1, 4
1073 København K
Telefon: 33 15 08 44Fax: 32 15 08 44E-Mail: kontakt@historiske-dage.dk

Nyhedsbrev

Email address:

Design LFH Design

Historiske dage 2018

Vestvolden havde bygget en tank attrap på et cykelstel, som blev brugt som øvelsestanks 1917-1918 af tyske tropper.

Historiske dage 2018

Haubtmannen ved Vestvoldens stand

Historiske dage 2018

Seneste kommentarer

20.08 | 12:35

Hej jeg er igang med at lave tv serie der forgå i 1930 og manger noget hospitals udstyr, kunne det tænkes at der var nogen her der kunne hjælpe

16.06 | 10:32

Hvor ved Peronne er det?

22.07 | 15:04

Har lige været til et fint og lærerigt arrangement i Tønder. Tak for en herlig oplevelse.

14.03 | 08:41

Mycket intressant sida och grupp! Jag är själv första världskrigs-entusiast och tillsammans med min far jobbar jag på Ouvrage de La Falouse vid Verdun. Ni borde delta på http://www.mollerod.se/!

Del siden